Főkép

Szélhámos zseni, másokat zaklató, velejéig romlott tini, nagyban utazó vérprofi hacker, vagy esetleg „csak” egy mindenre elszánt, jó szándékú segítő? Beckett szinte semmit nem tud a vele heteken át titkos álnéven csetelő fiúról. Egy azonban biztos, a fiú hirtelen bajba kerül és segítségre van szüksége. Ki más lehetne ez a segítség, mint Adrienn? A lány a tőle megszokott lendülettel veti bele magát a nyomozásba, és ahogy ez már lenni szokott, kutakodásai bizony nem korlátozódnak a fiú személyére.

 

A „hacker” esete ezer szállal kötődik számos más rejtélyes ügyhöz: újra felmerül Zsidai Dóra neve, fókuszba kerül az iskola berkeiből korábban titokzatos módon távozó két népszerű – a fizikai és a történelem – tanár, eközben újabb diákok válnak támadás célpontjává. Mindezek vajon egy nagy tabló kis mozaikdarabjai, vagy véletlen egybeesések sorozatának lehetünk tanúi?

 

Szabó Tünde a sorozat harmadik részében megint remekül keveri a lapokat, a kötet olvasása közben egy izgalmas, rengeteg fordulatban gazdag cselekmény-sorozat részeseivé válunk. A tökéletesen adagolt információknak és a különleges módon összeszőtt szálaknak hála az érdeklődésünk nem csupán olvasás közben, hanem a könyv befejeztével sem lankad, hiszen számos kérdés nyitott marad – ezekre minden bizonnyal a további részekben találunk majd választ.

 

A Balla Adrienn-sorozat mostanra igazi ifjúsági krimisorozattá nőtte ki magát: a klasszikus történetekhez hasonlóan itt is adott egy-egy aktuális bűntény, amely aztán valamiképpen kapcsolódik a két nagy általános titokhoz, miszerint mi történt Balázzsal és vajon bűnös-e Adrienn édesapja. E két rejtély megoldására várhatóan majd csak az utolsó kötetben kerülhet sor, de addig is minden valószínűség szerint érdekesebbnél érdekesebb eseteket boncolgathatunk majd – természetesen Adriennel közösen.

 

Szabó Tünde emellett úgy tűnik, másban is igazodott a megszokott krimi trendekhez: a csinos kis nyomozónő mellett – mindannyiunk örömére – feltűnik egy szívdöglesztő nyomozófiú is, aki nemcsak a hacker esetének felfejtésében bizonyul meglehetősen sikeres segítségnek, de végre megjelenik a már hőn áhított romantikus szál is. Ettől kezdve tehát nemcsak a nyomozás sikerének, de Adrienn szerelmi életének alakulása miatt is szurkolhatunk.

 

A humorral átszőtt hangvétel még tovább erősödött az előző kötet óta, számos alkalommal nevettem fel hangosan Adrienn önkritikus megjegyzésein csakúgy, mint a frappáns, sokszor pingpongozásra emlékeztető párbeszédek olvasása közben. A rajongók ezúttal sem fognak csalódni: sodró lendületű, izgalmas regényt kapnak kézhez, akik pedig még nem váltak függővé, azoknak javaslom, hogy mindenképpen ismerkedjenek meg a sorozattal – garantált az elköteleződés.